Trapas logo


Feb112016

Cesta do Brna a zase zpátky

Posted: Trapas | Kategorie: rozhlas

Živý koncert v rádiu Proglas na pozvání Milana Tesaře

Stojí někomu 45 minut za to, aby jel skoro 300km tam a 300km zpět? Nám to za to stálo. V pátek 5. února jsme zakončili třídenní maratón vystoupení, který začal ve středu v restauraci berounského pivovaru, kam nás pozval Pavel Čepela z Modrolitu, abychom si zahráli v rámci festivalu Modrej Beroun. Spolu s kapelou Spolektiv a místním bardem Vláďou Čápem jsme si užili velmi příjemný večer s příjemnou atmosférou a výborným místním pivem.

Druhý den ve čtvrtek jsme si udělali výlet do hlavního města, na festival Notování. V Music City klubu v sousedství O2 Arény se konal technicky, organizačně a dramaturgicky skvěle připravený večer se skvělými hosty Jirkou Muchou a Tomášem Berkou. Nečekaně jsme si odvezli postup do Semifinále z prvního místa. Musíme říci, že jsme to nečekali, jelikož všichni účinkující byli velmi zajímaví. Velké poděkování patří jak pořadatelům a konferenciérům v jedné osobě Bublině a Belmondovi, tak i tandemu zvukařů Balcar/Bechyně. Zvuk byl parádní.

No a páteční cesta byla taková třešinka na dortu. Redaktor rádia Proglas Milan Tesař nás už před pár měsíci oslovil, zda bychom jako vítězové Porty 2015 nezavítali do jeho pořadu Jak se vám líbí. Udělali jsme si tedy výlet a zažili jsme příjemný stresíček s živým koncertem rovnou ze studia prokládaný zvídavými Milanovými dotazy a pod uklidňujícím technickým dohledem mistra zvuku Pavla Kunčara. Zkušenost k nezaplacení :-).

No a kdo jste nás nestihl v přímém přenosu, tomu doporučujeme podívat se na internetové stránky radia Proglas do sekce archiv, kde najdete záznam celého pořadu.

Byl to náročný týden, ale myslím, že se to vyplatilo :-).

Váš Trapas


Dvojsingl Stratosféra a Maják z Řevnického studia.